Notícies

600 persones participen en la Nit Europea dels Investigadors del IIS La Fe en una jornada dedicada a la investigació biomèdica

600 assistents i més de 80 voluntaris de l’IIS La Fe han fet possible una jornada lúdica i divulgativa que s'ha convertit en un homenatge a tots els homes i dones que es dediquen a la ciència des de tots els àmbits i a la societat, que ha estat representada per diferents col·lectius.

L’IIS La Fe ha acollit el divendres, 27 de setembre, una jornada de portes obertes amb motiu de la Nit Europea dels Investigadors. La Nit Europea dels Investigadors és un projecte de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dins de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020. Des de 2005 se celebra simultàniament en més de 300 ciutats europees amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania el treball dels investigadors d'una forma lúdica, els beneficis que aporten a la societat i la seua repercussió en la vida quotidiana.

En aquesta edició, l'activitat organitzada en l’IIS La Fe s'emmarca en el programa del projecte El teu hospital investiga-La Ciència de prop, finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) que desenvoluparà diferents activitats i iniciatives en els pròxims mesos.

Els investigadors i investigadores de l’IIS La Fe han pogut mostrar el seu treball i explicar alguns protocols habituals; també han parlat de les seues carreres, de les investigacions que duen a terme i han compartit, amb experiments i demostracions divulgatives, la ciència que s'amaga en la vida quotidiana.

En 2018, van anar 340 les persones que van acudir a celebrar La Nit Europea dels Invesitgadors en l’IIS La Fe. Un any després, la participació s'ha doblegat fins a arribar als 600 assistents entre els quals cal destacar la nombrosa presència d'estudiants, docents i pacients que, a títol personal o en representació de diferents associacions, han acudit a donar suport a la labor dels *equpos d'investigació de l’IIS La Fe.