Notícies

L'IIS La Fe continua amb les activitats divulgatives emmarcades dins del projecte "El teu hospital investiga - La ciència de prop".

Durant diversos dies, estudiants de batxiller i formació professional han compartit experiències amb diferents Grups d'Investigació i Unitats Científic-Tecnològiques de l’IIS La Fe per a acostar la ciència a la societat.

L'Institut d'Investigació SanitàriaLa Fe ha acollit durant dos dies a estudiants de batxiller i formació professional de la Família Sanitat a fi de mostrar les activitats cientificotècniques realitzades en el centre.

Aquestes jornades formen part del projecte "El teu hospital investiga-La Ciència de prop", finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (Fecyt) dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, qualificat com "un projecte de gran qualitat que contempla activitats de molt diferent índole amb la base de la divulgació de la ciència".

Els futurs tècnics de laboratori del CIPFP Mislata van poder veure de primera mà l'organització, equipament i funcionament tècnic de la Unitat de Microscòpia, la Unitat de Cultius Cel·lulars i el Biobanco de l'Hospital La Fe, aportant una nova visió de desenvolupament i futur professional. A més, van compartir les experiències científiques i avanços realitzats en el camp de la Malaltia de Huntington i la Infecció Greu, grups d'investigació capdavanters i d'ampli recorregut científic.

Alumnes i alumnes de 1r i 2n de batxiller de l'IES Guillem Alcalá, també van tindre l'oportunitat d'acostara a les instal·lacions de l’IIS-La Fe com a primer contacte amb la ciència.

L'equip investigador ha destacat la implicació de la societat en aquestes iniciatives, l'interés dels estudiants i la necessitat de promoció del treball realitzat en l’IIS La Fe. Tots els assistents han fet arribar els seus comentaris i impressions: "Aquesta visita m'ha agradat molt. M'alegra saber que hi ha persones que es dediquen a la ciència i els encanta. Espere, en algun futur, saber i realitzar aquest tipus de treball. GRÀCIES", diu un d'ells.

En els pròxims mesos, dins del marc d'aquest projecte, es duran a terme activitats divulgatives semblants, enfocades a associacions de pacients i a representants del món empresarial de la nostra Comunitat.